En gyllene dag i adventskalendern

Posted on Posted in Rosor

God morgon härliga dag.

I dag ska solen lysa här i södra Sverige och det är bara att hoppas att prognosmakarna på SMHI får rätt.

På tal om prognosmakare och opinionsundersökningar. Har inte kunnat släppa tanken på den senaste väljarbarometern från Sifo. Vilken spännande valrörelse vi står inför med flera partier som riskerar att hamna under 4-procentsspären och åka ur riksdagen. Vissa socialdemokrater röstar kanske på kamrat 4-procent i fallet miljöpartiet, men vad ska man göra inom alliansen där två partier verkar vara i akut behov av stödröster. Frågan är vilka som ska rösta på moderaterna och socialdemokraterna som inte har så förfärligt bra opinionssiffror själva.

Dags att glädjas åt rosen bakom lucka åtta.

Lucka åtta: Åttonde december. Aldrig fel med gula rosor. De förgyller tillvaron. Den här tjusiga rosen Golden Gate lyste upp trädgården på Fredriksdal i Helsingborg i somras. 

Golden Gate är en klätterros med guldgula blommor som växer i klasar om 5-10 blommor. Fördelen med den är att man kan njuta av den under en lång period eftersom den blommar rikligt från slutet av juli till långt in på hösten.

Den har tilldelats flera utmärkelser, är enligt Flora Linnea mycket motståndskraftig mot sjukdomar och går bra i zon 1-3. Kan mycket väl komma att planteras vid en av våra egna rosenbågar till våren.

Det här var verkligen en sorgens dag 1980 när John Lennon mördades utanför sin bostad i New York. Jag är mer Rolling Stones än Beatles, men det går inte att överskatta John Lennons betydelse för populärmusiken.

En annan person som verkligen gjort avtryck i musikhistorien föddes den här dagen för 152 år sedan - nämligen den finska kompositören Jan Sibelius.

Kaxigt namnsdagsbarn i dag är Virginia.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *