TrädgårdskonstTulpaner

Gunnel om tulpaner och ny trädgårdskonst

I dag var jag och Per-Ola och lyssnade på trädgårdsjournalisten Gunnel Carlsons föredrag om tulpaner i logen på Hovdala slott söder om Hässleholm. Det var verkligen intressant. Gunnel delade med sig av många nyttiga tips om hur man får tulpanerna att trivas och föröka sig i trädgården.

När hon visade bilder från tulpanernas mecka i Holland, Keukenhof, längtade man verkligen dit för att se mångfalden av blommande tulpaner i verkligheten. Hon berättade också att hon har en lök av världens ädsta tulpan som blommar hemma i hennes trädgård. Samma tulpansort som 1500-talets holländare beundrade blommar nu alltså hemma hos Gunnel i Arlöv. Fantastiskt.

Jag passade även på att fynda lite trädgårdskonst på växtmarknaden som följde efter Gunnels föredrag. Hittade bland annat de här ställningarna som jag tänkt kan hjälpa till att hålla våra klängrosor på plats i sommar, som till exempel den här Santanan som redan börjat skjuta i höjden. Bra priser, till och med billigare än på mässor.

Nu börjar det hända mycket i min trädgård. Kika in på ”Odlingsdax” får ni se mer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *