Tulpanfrossa.

Posted on Posted in Blommor, Rhododendron, Rosor, Tulpaner

Jag har valt att kalla den här uppdateringen tulpanfrossa eftersom den mest innehåller bilder på de fantastiska tulpaner som slagit ut i vår trädgård veckan efter påsken.

Jag är oerhört glad över att de blommar så rikligt som de gör eftersom vi, som vi skrivit om här på sidan tidigare, haft problem med hjortar som ätit upp de första gröna bladen. Men alla medel mot vandalerna som vi använt, som Trico Garden, vitlöksdekokt, blodmjöl och glimmande cd-skivor i buskarna, har tydligen gett resultat.

Här finns även lite nytt om rosor, blommande rhododendron och annat smått och gott.

I dag kom äntligen regnet 🙂 och naturen har fullkomligt exploderat i grönt.

Ljuvligt skiftande i gult och rött.

"Tulips from Sjörröd" 🙂 Här i nya rabatten har jag planterat flera olika sorters tulpanlökar som samsas om utrymmet med narcisser och tre doftschersminer. Tulpan sorter som Coulur Cardinal, Carneval de Nice, Foxy Foxtrot, Flamingo Parrot och tulpan Flair. De olika narcisserna heter Double Campernette, Sweet Pomponette och Manly.

Tulpanerna med de dekorativa bladen.

Tulpanrabatten vid syrenhäcken i hörnan mot Forellvägen.

Den här makrobilden tog Per-Ola med sin Panasonic Lumix.

Här i det nya staketet/portalen som vi byggt vid västra gaveln av huset ska det förutom klematis växa gula rosor. Vi besökte därför Flora Linnea i Helsingborg i veckan och köpte en gul klängros, Golden Gate, och den gula austintrosen The Poets Wife som syns i förgrunden.

Klätterrosen Golden Gate. Än så länge ser den inte mycket ut för världen, men i sommar ska den förhoppningsvis ha växt till sig och blomma med stora gula rosor.

Den här rohodendron, en Blueberry enligt försäljaren, köpte vi på Kjugekulls växtmarknad i maj förra året. Hela förra sommaren var det bara stora knoppar på den och den såg ärligt talat ganska trist ut. Men så under påskhelgen i år började den plötsligt slå ut och den fula ankungen förvandlades plötsligt till en vacker svan.

Bättre och bättre dag för dag...

Det saknades något lysande gult i trädgården och vi blev nästan avundsjuka på alla grannarna här i Sjörröd som har fantastiska ginst- och forsythiabuskar. Därför åkte vi i går till Törnqvists Handelsträdgård vid Vanneberga och köpte två forsythiaplantor. Den ena planterade vi i stenpartiet där det tidigare växte vass och den andra satte vi mot stenmuren i bakgrunden.

Per-Ola i fullt arbete med att plantera forsythia. Det var nästan 25 grader varmt här i går och dagen till ära har han därför för första gången i år tagit på sig sina lederhosen. Efteråt svalkade han sig stilenligt med en kall Hofbräu.

Per-Ola är lite smått förtjust i maskrosor. Det är verkligen inte jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *