Rosor.

Posted on Posted in Rosor

Nu har några av våra rosor i trägården börjat blomma medan andra fortfarande avvaktar lite. Flera av våra rosor är remonterande och vi kan därför njuta av dem under hela sommaren medan andra, som honungsrosen Lykkelie, bara blommar en gång per säsong och då gäller det att passa på att njuta av överflödet av blommor och den härliga doften.

Klätterrosen Sympathie i den nya spaljen som vi byggde förra året.

Kan man inte annat än hänföras. Ljuvliga Rhapsody in Blue. Den här rosen fick vi av Per-Olas syster Siv och hennes man Bengt-Johan för några år sedan och den blommar med fler och fler ljuvliga blommor för varje år som går. Det fina är dessutom att den är remonterande och ett år hade vi blommor långt ut i oktober.

Det här är en Nevada och den köpte vi förra hösten hos Karl Fredrik på Eklaholm. Den växer i en av rosenbågarna mellan huset och gamla sommarsstugan.

Gräddvita Stanwell Perpetual som lyser upp i stenpartiet ner mot gatan. Även den här rosen fick vi för ett par år sedan av Per-Olas rosintresserade syster och svåger.

Persiokorosen "For Your Eyes Only" är en av mina absoluta favoriter bland rosorna. Den här köpte jag i samband med rosfestivalen på Fredriksdal i Helsingborg för ett par år sedan.

Den gamla nyponrosen vid sommarstugan blommor rikligt i år efter en kraftig nerklippning förra året. Tyvärr vet varken jag eller Per-Ola vad det är för sort eftersom det var hans föräldrar som planterade den en gång i tiden.

Klätterrosen Santana på ena gaveln av den gamla sommarstugan. Det är tredje sommaren den glädjer oss med sina fantastiska blommor.

Klätterrosen Flammentanz är på gång i en av rosenbågarna.

Liksom austinrosen The Poets Wife som jag planterat i rabatten där blommorna ska gå i gult och blått.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *