Rosor

Blommande rosor.

Med något undantag blommar nu alla rosorna i vår trädgård och här nedan kommer ett antal bilder på de flesta. Den härligt doftande honungsrosen Lykkefund har tyvärr blommat över för i år, men de andra rosorna är tack och lov remonterande (återblommande).

Ingrid Bergman. Trots att den här skönheten är lite naggad i kanterna är den ändå rosornas ros, drottningen i trädgården.

Flammentanz. Den här rosen har vi två av. Just denna klättrar i rosenbågen mellan huset och gamla sommarstugan.

Mozart är inte bara ljuv musik. Det är också en fantastisk ros som under en säsong kan bjuda på hundratals blommor. Just den här växer vid spaljen som vi har satt mot grannens tomt.

Den här rosen är jag ganska säker på är en American Pillar. Vi fick den av Christer Uhlin i höstas och han visste då inte vad det var för sort. Efter att ha sett American Pillar i rosariet i Fredriksdal tycker jag att allt överenssstämmer med den här.

Hansestadt Rostock är en av rsorna i vår rabatt på västra gaveln av huset där färgtemat är gult och blått.

Det här är en Ghislaine de Feligonde som vi köpte på Zetas trädgård i Stockholm för drygt ett år sedan. Vi har planterat den vid gamla päronträdet. Vi får se om den trivs där. Efter första blomningen verkar den lite trött.

Austinrosen The Poets Wife blommar i den gulblå rabatten tillsammans med andra rosor, salvia och jätteverbenor.

Honungsrosen Lykkefund har i stort sett blommat över för den här sommaren. Jag saknar redan den härliga doften.

Så här såg det ut i vår pergola för någon vecka sedan. Vi har fyra Lykkefund och när de blommar som intensivast lyser de upp trädgården under ljumma junikvällar. Den underbara väldoften ska vi bara inte tala om. Suck, man längtar redan till nästa sommar.

Nevada heter den här rosen och den köpte vi förra hösten av Karl Fredrik på Eklaholm. Vi har planterat den i en av rosenbågarna.

Den här persikorosen heter For Your Eyes Only – en ovanlig sort som vi köpte under rosornas dag på Fredriksdal i Helsingborg häromåret.

Rhapsody in Blue – en av mina favoriter i trädgården och en av våra äldsta rosor. Den här har Per-Ola fotograferat åtskilliga gånger.

Santana växer på gaveln på gamla sommarstugan.

Maidens Blush – också en ros som vi köpte av Karl Fredrik på Eklaholm förra hösten och som nu växer i en av rosenbågarna.

Lili Marlene. Den här rosen hade vi i stort sett dömt ut och dödförklarat. Då blommar den. Snacka om livskraft.

Climbing Iceberg – förra året vägrade den här rosen blomma och gav bara en massa grönska och blad. I år har den tagit igen det med råge och vi är så nöjda.

Stanwell peretual – en ros som övertygar. Vi har den vid stenpartiet.

Vår Sympathie växer i spaljen bredvid Mozart.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *