Okategoriserade

Ny lavendelrabatt.

I dag har jag flyttat sex lavendelplantor till nya rabatter som jag grävt mellan rosenbågarna. De stod tidigare under en syren och ett päronträd i en annan del av trädgården och där trivdes de inte riktigt.

Hoppas att de mår bättre här mellan våra klätterrosor. I rabatten närmast växer till vänster en Nevada och till höger en Maidens Blush som blommade rikligt tidigare i somras. I den bortre rosorna Flammentanz till vänster och Climbing Iceberg till höger. I bakgrunden skymtar våra fjärilsbuskar som just nu är välbesökta av framför allt amiralsfjärilar, nässel- och tistefjärilar och en och annan kålfjäril.

Sten, sten och åter sten. Så fort man sätter spaden i jorden på vår tomt stöter man på stenar. Det innebär att det är ett ganska drygt jobb att anlägga nya rabatter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *