Okategoriserade

Septemberpyssel i trädgården

Måndag 2 september

Idag efter arbetet och regnskurana passade jag på att fixa lite i trädgården. Jag började att klippa och binda upp den ena honungsrosen som vi har i den ena rosenbågen ner till köksträdgården och växthuset. Får nog ta Per-Ola till hjälp för det var inte så lätt som jag trodde.

Rensade lite bland alla luktärtor som fortfarande växer men som jag tycker har blivit fula av allt regn.

Fixade även lite inne i växthuset och plockade av massor av små tomater av sorten ”Chilega”. Något som är konstigt är att en del tomater spricker i sitt skal, förstår inte riktigt vad jag gör för fel? Har googlat på det och många skriver att man ska vattna på morgonen och en del föreslår att man vattnar på kvällen. Jag har prövat de olika varianterna men inget hjälper. Men tomaterna är väldigt söta och goda iallafall och det är ju huvudsaken.

Dagens skörd av småtomaterna Chilega. Här ser man också några som har spruckit i skalet. 🙁

Har börjat att samla lite frökapslar som jag har lagt i olika kuvert. Kornvallmon, aklejor, liljor och trädgårdsriddarsporre. Ska även samla på mig massor av luktärtor men jag har så himla många olika sorter så jag vet knappt var jag ska ha alla nästa år 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *