Tulpaner

Tulpanplan(t)ering.

 

Det är riktigt roligt att så här i slutet av årets säsong att börja planera nästa års blomsterprakt i rabatterna. Här påtar jag ner tulpan- och narcisslökar av sorterna, Vaya con Dios, Elegant Lady och Mango dreams samt en narciss lök sort som heter Orangery. Så att det till våren kan bli en riktig tulpanfrossa som Per-Ola på sitt kvällstidningsmaner kallar den ljuvliga perioden i slutet av april och början av maj. 

Jag har köpt närmare 400 lökar hittills och tillsammans med de lökar från förra året som förhoppningsvis blommar på nytt räknar jag med att det ska bli riktigt fint. Men det gäller att komma ihåg vad och var man planterat och därför har jag gjort en skiss som ni kan se här nedan. Det gäller verkligen att skissa och skriva ner alla sorter så att man har koll. Något som också är bra är att man tar foto på alla rabatter när allt blommar så att man ser var man kan gräva ner ytterligare några lökar om det behövs, ”och det behövs ju alltid” 🙂

 

Skiss över tulpanplanteringen mellan huset och gäststugan.

Mellan jättedaggkåporna hittade jag lite utrymme för ytterligare lite tulpaner som heter, White Liberstar och narsiccerna, Rip van Winkle, Ice King, Obdam och slutligen Peach Cobler. Jag använder även benmjöl som jag strör över alla lökar så att de får näring och något som heter basaltmjöl som vi handlade på skördefesten på Hovdala.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *