Rosor

Septemberrosor.

Här kommr lite bilder på några av våra remonterande rosor som fortfarande blommar fast det börjar bli sent i september. Rosen på bilden ovan är en Rhapsody in Blue. Den har blommat och blommat hela sommaren och verkar kunna fortsätta med det ett par veckor till om det inte blir oväntat kallt på nätterna.

Det här är en Stanwell Perpetual – en taggig ros som blommar om och om igen som kompensation för att den ger en ett och annat tjuvnyp.

Rosen Hanky Panky köpte vi av en dansk odlare på” Den Stora Trädgårsfesten” på Sofiero i slutet av augusti och den har redan hunnit blomma ett par gånger.

Austinrosen Graham Thomas trotsar septembermörkret och lyser upp i den av våra rabatter som har ett blågult färgtema.

Det här är en Leonoardo da Vinci.

Även den här lilla buskrosen – en Snövit – köpte vi av en dansk odlare på Sofiero för drygt en månad sedan.

Den här klätterrosen förbryllar oss. Det ska vara en Flammentanz, men till skillnad från sin artfrände som vi har på sommarstugegaveln remonterar den gång på gång. Nu på höstkanten har blommorna dessutom blivit ljusare röda, nästan rosa. Det handlar inte om några rotskott utan stjälkar som växer ut från den gamla stammen – det är därför troligen ingen annan sort som den okulerats med. Artfränden har vid det här laget bildat stora nypon, men denna fortsätter blomma. Om det är någon som har en förklaring får han eller hon gärna höra av sig och skriva något i kommentarsfältet. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *