Rosor

Dagens ros 14.

God morgon!

Måndagsmorgon och starten på en ny arbetsvecka. Jag ska till Malmö för en uppdatering av teknikprylar och möten och Malou jobbar hemifrån med research. Den här veckan är det full fart med besök i den andliga världen, samtal med en intressant skådespelare och utskrift av artiklar, men blir det uppehåll i regnandet, vilket det ser ut att bli i slutet av veckan, kan det nog även bli tid för lite trädgårdsarbete. Vi måste bli klara med lövräfsningen och vi har fortfarande inte hunnit sätta vitlöken.

Dagens ros är en Isphahan. Det är en starkt doftande ros som dock bara blommar en gång under säsongen. Den blir manshög och jag såg ett riktigt vackert exemplar hemma hos danska skådespelerskan Ghita Nörby i somras. Rosen på bilden är fotograferad på Fredriksdal i Helsingborg. Vill ni läsa mer om den hittar ni ytterligare info under ”Rosor”.

Den här dagen 1984 inleder Prince sin ”Purple Rain Tour” med sju utsålda shower i Joe Louis Arena, Detroit. Nitton år tidigare, 1965, är Rolling Stones med i BBC:s tv-program ”Top Of The Pops. Glömde jag att skriva att sistnnämnda gruppen är världens största och bästa rockgrupp 🙂

Dagens namnsdagsbarn heter Sverker (grattis bossen).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *