Rosor

Dagens ros 15.

God morgon!

Vad har ni för relation till er mobiltelefon, eller nallen som den kallades förr? Jag var, som ni kunde läsa, igår i Malmö för att bland annat köpa mig en ny Iphone. Den gamla hade verkligen gjort sitt, men jag har haft svårt att skiljas från den och lagt tusentals kronor på byte av blåtandsändare, batteri och skärmskydd. Men nu var det till slut dags och jag stegade in på Kullanders för att köpa mig en Iphone 11.

Bara den tid jag var utan mobiltelefon medan all information tankades över från den gamla till den nya telefonen var jobbig. Jag hade sperationsångest och när jag gick en runda på stan kände jag mig naken, som om jag tappat något, plånboken eller så. Glad i hågen körde jag sedan hem till Sjörröd och satte mig vid skrivbordet för att lära mig min nya telefon – det finns en hel del nya finesser jag inte hade tidigare., bland annat ansiktsigenkänning som låser upp telefonen. Men när jag vaknade i morse, rufsig i håret, med glasögonen på sne och yrvaken låste telefonen inte upp. MIN EGEN TELEFON KÄNDE INTE IGEN MIG. Tur att pin-koden fortfarande fungerade.

Dagens ros är en Salet. Det är en behagligt doftande ros med skålformade rosa till ljusrosa blommor. Läs gärna mer om den under ”Rosor” härintill. Rosen på bilden växte i rosariet på Fredriksdal i Helsingborg i somras.

Den här dagen 1997 sparkar Spice Girls sin manager Simon Fuller, vilket ses som början på slutet på deras storhetsperiod. 22 år efter siin första listetta i USA med ”Good Vibrations” får Beach Boys en ny med ”Kokomo”.

Meanwhile, back in the jungle. Världens största och bästa rockband alla kategorier, d v s Rolling Stones” spelar den här dagen 1965 i The Gardens, Boston, under sin USA-turne’.

Dagens namn är Eugen och Eugenia.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *