Rosor

Dagens ros 16.

God morgon!

Solen har knappt orkat komma upp än, men det ser ut att bli ytterligare en grådaskig dag. Det är åtminstone ganska milt fortfarande. I går kväll kom det  några snöflingor här i Sjörröd – de första för säsongen, men det smälte snabbt bort. Vi var i alla fall och köpte mer bubbelplast och säckväv på Jem & Fix i går som vi ska skydda växterna som vi vinterförvarar i garaget med. Det blev även en ny kratta. Inte för att det gör löfräfsningen lättare eller roligare, men det känns ändå bra att ha ordentliga redskap.

Dagens ros är den friska buskrosen Pomponella. Den har rosa nästan bollformade blommor och den är remonterande. Läs mer om den under ”Rosor” härintill. Ha tålamod om sidan laddar lite långsamt – den innehåller nästan 260 bilder på olika rosor och lite info om dem.

Den här dagen 1632 stupade Gustav VI Adolf i dimman vid Lutzen, men vi hyllar istället Meatloaf vars hit ”I’d Do Anything For Love (But I Don’t Do That) blev listetta i USA den sjätte november 1993 (det spekuleras forfarande i vad det är han inte skulle göra).

Den sjätte november 1965 spelar Rolling Stones på Academy Of Music i New York och sedan reste de snabbt vidare och gav en kvällsföreställning i Convention Hall i Philadelphia. Inget klemande med rockartister på den tiden.

Ingen namnsdag i dag, men jag skänker en extra imaginär ros till min tidigare arbetskamrat Åsa.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *