Rosor

Dagens ros 17.

God morgon!

Dagens ros är en Ghislaine de Fe’ligonde. Den här rosen köpte jag och Malou på Zetas Trädgård i Stockholm för ett par vårar sedan. Jag var egentligen på jakt efter buskrosen Mozart, men den hade de inte inne och jag och Malou lät oss övertalas att ta den här ljusrosa skönheten istället. Den har vi planterat vid det gamla päronträdet ner mot gatan och så här vackert blommade den nu i somras. Det verkar dessutom som päronträdet, som vi mer eller mindre dömt ut, verkar ha fått nytt liv. Om det sedan beror på sällskapet av rosen eller om det beror på Malous kärleksfulla beskärning vill jag låta vara osagt (det blev för övrigt även en Mozart några månader senare).

Ghislaine de Fe’ligonde utsågs till årets ros 2015 och vill ni läsa mer om den finns det under avdelningen ”Rosor” härintill.

 Den här dagen 1968 blir The Doors bannlysta från Veterans Memorial Coliseum, i Phoenix, Arizona, efter att sångaren Jim Morrison varit nära att hetsa publiken till upplopp. 1991 Får Frank Zappa det tunga beskedet att han lider av prostatacancer.

Världens bästa och främsta rockband ångar på. Rolling Stones med nye gitarristen Mick Taylor spelar den här dagen 1969 på State University i Fort Collins, Colorado.

Dagens namn är Ingegerd och Ingela.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *