Rosor

Dagens ros 18.

 

God morgon alla vänner, följare och besökare på den här sidan.

I dag är det åttonde november och äntligen fredag. Vad kan man annars säga om den här dagen? Jag (Per-Ola) minns från skolåren att vi var tre i klassen som fyllde den åttonde på hösten. Jag i oktober, C i november och T i december. Jag och T har en tradition sedan många år att ringa varandra på vår födelsedag och gratulera. Tänk om vi skulle involvera C i detta, att jag och T skulle börja ringa henne på födelsedagen. Det hade nog överrraskat. Men om vi ska vara ärliga tyckte hon nog det räckte med att jag och T och K och J och många andra killar i vår klass hängde  utanför hennes föräldrars villa under åtskilliga septemberkvällar  i sjuan i hopp om att få en pratstund med henne.

Dagens ros är en Wisley 2008. Det är en austinros som doftar friskt av hallon. Nu i efterhand kommer jag inte ihåg exakt var jag tog den här bilden, förmodligen var det i Den Engelska Trädgården på Österlen. Har ni inte varit där rekommenderar jag ett besök till sommaren. Mer om rosen finns att läsa under *Rosor” härintill.

Queen släpper den här dagen 1974 sitt tredje album”Sheer Heart Attack” som innehåller den kommande hiten ”Killer Queen”. Rolling Stones, ni vet vid det här laget vad jag brukar skriva om dem, gör två spelningar på Forum i Los Angeles den åttonde november 1969.

I dag lystrar Vendela till eventuella namnsdagsgratulationer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *