Rosor

Dagens ros 39.

God morgon!

Fredag igen! Veckorna går snabbt just nu och om det är bra eller dåligt får var och en själv bedöma. Det är dessutom det amerikanska påfundet Black Friday då vi ska lockas att göra av med en så stor del av novemberlönen som möjligt. Ok, jag vet att man kan göra fynd om man står ut med att köa och planerar sina inköp. Men att bara handla för handlandets egen skull är inte riktigt min melodi.

Dagens röda ros är en Alain Blanchard. Det är en remonterande ros som går bra att odla i zon 1-4. Bilden tog jag i somras när jag och Malou besökte rosariet på Fedriksdal i Helsingborg.

Den här dagen 1969  släpper Steppenwolf sin monsterhit ”Born To Be Wild” som passande nog ligger på LP:n Monster. Samma dag 2001 är det en sorgens dag för alla Beatlesfans (och alla andra). George Harrisson dör i cancer – endast 58 år gammal. Trevligare var det 15 år tidigare när Bon Jovi släppte ”You Give Lova A Bad Name” som blev gruppens första förstaplacering på USA-listan.

Ska vi se vad världens största och bästa rockgrupp alla kategorier, det vill säga Rolling Stones, hittade på den 29 november får vi backa bandet till 1963. Då spelade de nämligen på Urmston Baths i Lancashire.

Dagens namn är Sune,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *