Rosor

Dagens ros 40.

God morgon!

Sista dagen i november och äntligen en morgon med strålande solsken. Det har verkligen varit efterlängtat. Den här dagen betydde regelmässigt jobb för min del för en sådär  15-20 år sedan när jag jobbade på Aftonbladets redaktion i Malmö. Det var lika säkert som att man skulle jobba på första maj. Det är nämligen Kalle Dussins dödsdag och den dagen firade politiskt efterblivna med lite hår på huvudet med att marschera genom Lunds gator (hur man nu om man är nationalistiskt sinnad och har storsvenska ambitioner kan fira den dag som markerar slutet på den svenska stormaktstiden). Det blev alltid bråk och därmed artiklar i tidningarna. Men i ärlighetens namn var det de senaste åren, innan polisen lyckades få bukt med eländet, mest inbussade motdemonstranter från Köpenhamn som stod för oroligheterna. Numera är det lugnt på Lunds gator den 30 november.

Dagens vackra röda ros är en Feuerwerk som jag fotograferade när jag och Malou besökte Fredriksdal i somras. Det här är en modern buskros som går bra i Sverige upp till zon 5. Feuerwerk betyder på tyska fyrverkeri och det kan väl anses passande för den här klasblommande färgexplosionen.

Den 30 november 1977 kan man på tv se en inspelning där David Bowie framförde duetten ”The Little Drummer Boy” tillsammans med Bing Crosby. Samma dag 1969 spelar Rolling Stones på en festival i West Palm Beach, Floria.

Dagens namn är Anders och Andreas. Grattis på min namnsdag (Nils Anders Per-Ola). Enligt bondepraktikan slaskar jul om Anders braskar. Stämmer det kan vi se fram mot en mild och grön julafton.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *