Okategoriserade

Dagens ros 41.

God morgon denna sköna söndag.

I dag är det första advent och i dag kan ni öppna första luckan i min imaginära julkalender. Det här dagliga inlägget heter ju egentligen Dagens ros, men nu när vi går in i december kan vi väl även kalla det för en julkalender. För ett par år sedan hade jag en julkalender från första december till julafton här på vår hemsida. där jag varje dag presenterade en ny ros. I år är det lite mer omfattande, men det som kommer att markera just de här 24 dagarna är att enbart kommer att dölja sig röda rosor bakom luckorna 🙂 

Bakom lucka ett döljer sig en Nina Weibull som alltså är dagens ros. Det är en remonterande rabattros som togs fram av den danske förädlaren Poulsen. Den går bra i zon 1-5.

Den här dagen 1990 toppar Whitney Houston singellistan  i USA med ”I’m Your Baby Tonight”. Den första december 1976 blir Sex Pistols omtalade i hela Storbritannien för att de sagt ”fuck” i ett tv-program flera gånger under bästa sändningstid. 

Världens största och främsta rockband Rolling Stones spelar den här dagen 1965 på Agrodrome i Vancouver, Kanada.

Dagens namn är Oskar och Ossian.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *