Rosor

Dagens ros 43/Lucka 3

God morgon!

Riktigt härligt vitt vinterlandskap utanför fönstren den här morgonen. Inte så att vi har fått snö utan det är frost som svept in trädgården i ett tunt vitt gnistrande istäcke. Så här skulle det vara på julafton, men det kan man väl bara drömma om, åtminstone när det gäller  snö. Jag kan bara minnas en enda jul de senaste 30 åren då vi har haft rejält med snö här i Skåne. Det måste ha varit någon gång på 90-talet, troligen 1995. 

Dagens ros som döljer sig bakom lucka tre i adventskalendern är en Alexander. Det här är en tehybrid som inte är särskilt härdig. Den går bara fint upp till och med odlingszon 3. Lite mer information om den hittar ni under ”Rosor”.

Det här är ett legendariskt datum i rockhistorien som gett upphov till världens kanske mest kända och spelade gitarriff.

Den tredje december 1971 sätter en stolle eld på kasinot i Montreux i Schweiz under en konsert med Frank Zappa. Medlemmarna i Deep Purple är där eftersom de är i Montreux för att spela in sin nya skiva. Händelsen ger upphov till låten ”Smoke On The Water”.

Och när vi ändå är inne på hårdrock… Den här dagen 1986 ställs Judas Priest inför rätta i USA anklagade för att ha orsakat en tonårings självmord med plattan ”Stained Class”.

Världens främsta och bästa och vackraste rockband, det vill säga Rolling Stones, som för övrigt lånade ut sin mobila inspelningstudio till Deep Purple i Montreux sex år senare, spelar den här dagen 1965 på Memorial Auditorium i Sacramento, Kalifornien.

Dagens namn är Lydia.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *