Rosor

Dagens ros 99

God morgon kära vänner och följare!

Efter att jag skrev inlägget i går kom jag på att jag har träffat George Bush den äldre ytterligare en gång efter mötet på Wanås slott. Det var när han och expresidentkollegan Bill Clinton besökte Thailand våren 2005 för att hedra de amerikaner som dog under flodvågskatastrofen. Den gången fick jag inte tillfälle att slänga fram en fråga till honom och missade chansen att bli kallad sir ytterligare en gång av en amerikansk president.

Däremot minns jag att vi blev grundligt visiterade av högeffektiva och tungt beväpnade säkerhetsvakter. När vi sedan satt där i djungeln och väntade på att släppas fram blev jag kissnödig. Jag vände mig till en av de kortsnaggade, muskulösa säkerhetsmännen med solglasögon och mikrofon i ena örat och sa ”I have to take a pee”. Han tittade förebrående på mig och sa med hög röst till en kollega att ”this gentleman have to go to the bathroom”. Ja du, tänkte jag, hittar du ett badrum härute i bushen så lycka till.

Dagens ros här på min och Malous sajt är rugosarosen Scabrosa. Det är en frisk och väldoftande ros som blir cirka 1,5 meter hög och som blommar tidigt. Den får dekorativa nypon på hösten. Odlingszon 1-5.

Den här dagen 1984 får Frankie Goes To Hollywood en singeletta i Storbritannien med ”Relax”. Sex år tidigare ristar stollehårdrockaren Ted Nugent in sin autograf i ett fans arm med en kniv. Den 28 januari 1963 spelar Rolling Stones på Flamingo Jazz Club i London. Samma datum, fast två år senare, uppträder de på Palais Theatre i Melbourne under sin Australienturne’.

Dagens namn är Karl och Karla. 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *