Rosor

Dagens ros 112

God morgon!

Den fruktade stormen har bedarrat. Lugnet har återvänt till Sjörröd lagom till måndagsmorgonen och en ny arbetsvecka. Storm och storm förresten. Här hos oss blåste det på sin höjd styv kuling. Jag har inte varit ute och inspekterat eventeulla skador än, men tror att det mesta klarat sig bra. Däremot har det regnat mycket här det senaste dygnet och det är risk för att det blir översvämning längs Finjasjöns stränder. Vattenståndet var redan över en meter över den normala innan helgens regn och mer nederbörd ska det ju komma i veckan. Nog bäst att jag går ner till vår lilla hamn och tittar till båten som jag lagt på vinterförvaring en bit upp på land.

Till dagens ros har jag valt en Joseph Guy som jag och Malou fotograferade i somras under våra utflykter till Fredriksdals trädgårdar i Helsingborg. Den är remonterande, blir knappt en halvmeter hög och går bra i odlingszon 1-5.

Den tionde februari 1972 presenterar David Bowie sitt nya alter ego Ziggy Stardust på The Toby Jug pub i London. Grabbarna i Rolling Stones ger  den här dagen 1965 två konserter på Palais Theatre i Melbourne, Australien.

Dagens namn är Iris.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *