Rosor

Dagens ros 114

God morgon och välkomna till Malous trädgårdssida!

Just nu är det jag (Per-Ola) som härjar här under ”Senaste nytt” med mitt projekt dagens ros som rullat på  sedan slutet av oktober förra året.

Ett stående inslag är några rader om vad Rolling Stones hittat på just det här datumet. Som ni har förstått är det mitt favoritband sedan jag började lyssna på dem för en herrans massa år sedan. Jag har sett dem live flera gånger, senast för ett par år sedan i Stockholm tillsammas med Malou, och jag hoppas att jag får tillfälle att göra det fler gånger. Att jag skriver världens största och… etc är högst subjektivt och har blivit en rolig grej.

Dagens ros är en Queen Of The Musks. Det är en liten buskros som blommar med små välfyllda blommor i klasar. Den doftar intensivt av mysk, är remonterande och blommar ända in i november. Den går bra i odlingszon 1-3.

Den 12 feburari 1980 släpper The Clash sin nya singel ”Train In Vain” i USA. Tolv år tidigare  ger Jimi Hendriz en konsert på sin gamla skola Garfield High i Seattle – en skola han lämnade redan som 14-åring.

Världens största och främsta rockband alla kategorier, det vill säga Rolling Stones, ger den här dagen 1965 två spelningar på Continental Hall i Adelaide, Australien.

Dagens namn är Evelina och Evy. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *