Rosor

Dagens ros 116

God morgon alla fredagsglada och tillönskan en god Alla hjärtans dag för alla!

Dagens ros är en Waterloo. Det får mig osökt att tänka på när Abba vann eurovisionsschlagerfestivalen 1974. Jag minns exakt var jag var den dagen och dagen därpå när jag pratade med kompisarna om vad som hänt. Inte för att jag är något större fan av Abba, men just den dagen kändes det stort. Otur för Björn Skifs bara att han samtidigt fick sitt stora genombrott i USA, vilket hamnade lite i skuggan av schlagersörjan.

Man kan också associera till Napoleon som fick pisk av engelsmännen vid Waterloo. Men det ska jag låta bli för då börjar jag genast tänka på Napoleonbakelser och jag försöker hålla igen 🙂

Rosen Waterloo är en modern buskros med vita små halvfyllda blommor. Den är remonterande och blommar från mitten av juli till slutet av augusti och den doftar medelstarkt. Zon 1-4.

Den 14 ferbruri 1984 gifter sig Elton John med den tyska ljudingenjören Renate Blauel vid en ceremoni i Sydney, Australien. Exakt tjugo år tidigare framför Rolling Stones två konserter på Gayman Theatre i Watford.

I dag är det Alla hjärtans dag och dagens namn är Valentin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *