Rosor

Dagens ros 124

God morgon i stugorna, villorna, lägenheterna och kojorna!

Regn, regn, regn kännetecknar början på den här helgen här hos oss. Om det funnits någon indiansk ”Stoppa-regnet-dans” hade jag dansat den. Varför kan det aldrig vara lagom? Antingen regnar det för mycket eller för lite. Jag tycker det utskällda svenska ordet lagom är bra, inte för mycket, inte för lite, inte för stort, inte för litet och inte för salt och inte för sött. Utan, just det, lagom.

På rostemat fortsätter vi med de polkagrisgrandiga rosorna. Dagens ros är en Kordes Robusta. Det är en kraftig buskros som är remonterande och som är ganska tålig. Doftar dock inte särskilt myket. Odlingszon 1-5.

Den 22 februari 1965 åker medlemmarna i Beatles till Bahamas i ett specialchartrat plan för att börja inspelningarna av deras andra film  ”Help!”. Exakt två år tidigare når deras singel ”Please please me” förstaplatsen på Englandslistan.

Deras konkurrenter i värdens bästa och främsta rockband alla kategorier, det vill säga Rolling Stones, spelar den här dagen 1966 i Centennial Hall i Adelaide, Australien.

Dagens namn är Pia.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *