Rosor

Dagens ros 126

God morgon kära vänner!

Ni som läste min lilla betraktelse i går kunde få uppfattningen att jag avskyr sport. Så är det inte alls. Jag uppskattar verkligen sport och fysisk aktivitet. Häng med mig till gymmet en morgon!

Och visst kan jag uppskatta att se större tävlingar som VM och OS på teve, men det jag vänder mig mot är de otaliga dussintävlingarna, i till exempel skidspåren, som jag inte tycker det finns någon anledning för SVT att hårdbevaka. År efter år samma visa. Det enda som händer är att åkarna byts ut då och då. Samma sak med hockeyn – i stort sett samma lag som möter varandra 2-3 gånger i veckan år efter år. Fast sportfånarna kanske säger till oss trädgårdsnördar ”År efter år samma blomma som kommer upp ur jorden. Urtrist!”.

Dagens ros, som verkligen inte är urtrist, är en Duc de Guiche. Det är en mycket väldoftande gammaldags rossort. Den är inte remonterande. Går bra upp till och med odlingszon 6.

Den 24 februari 1973 meddelar The Byrds att de lägger gitarrerna och stämsången på hyllan efter en sista konsert på Capitol Theatre i New Jersey. Inget mer ”Hey Mr Tambourine Man”. Sju år tidigare inleder The Doors ett tremånadersengagemang  som husband på ”The London Fog” på Sunset Strip, West Hollywood.

Den här sidans husband, det vill säga de fenomenala, fantastiska och fabulösa Rolling Stones, framför den här dagen 1964 två konserter på Odeon Theatre i Southend, Essex.

Dagens namn är Mattias och Mats.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *