Rosor

Dagens ros 128

God morgon kära vänner!

I dag snöar det banne mig här i Sjörröd. Det är nog första gången vi ser snöflingor här det här vinterhalvåret. Det är naturligtvis inget som kommer att lägga sig, men ändå.

I går var jag och Malou på bokrean och fyndade. Jag köpte en Lee Child vi inte har läst, Löparna av nobelpristagaren Olga Tokarczuks och Ålevangeliet av Patrik Svensson. Malou hittade ett par rysare av John Fowles. Det blev dessutom min favoritförfattare John Le Carre’s senaste En Fri Agent, men den ingick inte i själva bokrean.

Det är oroväckande att intresset för böcker går ner och jag är övertygad om att det kommer att påverka läskunnigheten och inte minst läsförståelsen. Det är en sak att kunna läsa, men en annan att verkligen förstå det man läser och kunna sätta in det i ett större sammanhang. Det är en kunskap man bara får genom regelbunden övning. Och dessutom finns det väl inget härligare än en god bok och en kopp kaffe framför öppna spisen?

Till dagens ros har jag valt en Hippolyte. Det är en mörkt lila ros som blommar rikligt en gång per sommar. Den är alltså inte remonterande. En fördel med den är att den nästan inte har några taggar. Den går fint i odlingszon 1-5.

Den 26 februari 1966 går Nancy Sinatra upp på förstaplatsen på USA-listan med ”This Boots Are Made For Walking”. Den är skriven av Sverigebekantingen Lee Hazlewood. Exakt ett år tidigare släpper Rolling Stones sin sjätte singel ”The Last Time/Play With Fire” i USA.

Dagens namn är Torgny och Torkel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *