Rosor

Dagens ros 129

God morgon!

Nu kan man till och med skönja gryningen mellan trädstammarna i öster när man går upp vid sextiden. Härligt! Med ljuset återvänder livslusten och glädjen. Men nu dröjer det bara en månad innan man drar ner rullgardinen igen i form av att vi går över till sommartid. Längre fram gör det inte så mycket eftersom man ändå sällan är uppe vid 4-5-tiden på morgnarna, men just tidigt på våren är det kännbart. Åtminstone för mig som har blivit en morgonmänniska på senare år.

Jag är lite kluven till debatten om vi ska ha kvar vinter- respektive sommartid. Visst är det skönt med långa ljusa sommarkvällar, men om alternativet är ständig sommartid är jag tveksam. Då blir det förskräckligt mörkt långt ut på förmiddagarna under vintern. Jag har inga problem med att ställa om en timme fram respektive tillbaka två gånger om året så varför inte låta det vara som vi har det nu. Förstår faktiskt inte de som gnäller och pratar om hälsorisker med att ändra lite på dygnsrytmen. Har de aldrig rest utomlands och upplevt tidsomställning?

Dagens ros heter samma som vår huvudstad, nämligen Stockholm. Den ingår i den danske förädlaren Poulsens serie slottsrosor. Den blir under metern hög, är remonterande och sprider en stark och behaglig doft. Zon 1-3.

Den 27 februari 1969 börjar Grateful Dead spela in livedubbeln ”Live Dead” på The Filmore i San Fransisco. Världens omjämförligaste inom alla kategorier, det vill säga Rolling Stones, framför två konserter den här dagen 1965 på City Hall i Sheffield.

Dagens namn är Lage.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *