Rosor

Dagens ros 130

God morgon alla fredagslyckliga!

Då var det snart helg igen och jag ska åka till Systembolaget för att hämta senaste beställningen av vin som passar till maten vi ska äta i kväll och i morgon, bland annat ett par röda viner på druvan Pinot Noir som ska passa till fisk eftersom Malou inte är lika förtjust i Riesling- och Chablisviner som jag.

Tack och lov för att vi har Systembolaget med dess kunniga personal och att man har möjlighet att beställa bara en flaska av varje märke om man vill testa lite olika viner. Tänk om man bott i till exempel Helsingör. Då hade man varit hänvisad till en spritbutik med begränsat sortiment och kompetens och en Preben med röd näsa som bräkt och sagt ”dejligt” och försökt pracka på oss tre körsbärsvin (eller något annat odrickbart) för priset av två.

Dagens ros är austinrosen Lady Emma Hamilton som man verkligen kan kalla en färgexplosion i trädgården. Den doftar starkt av päron och citrus och har god motståndskraft mot sjukdomar. Zon 1-3.

Den här dagen 1978 börjar Bob Dylan spela in sitt livealbum ”Live att Budokan” på Budokan  Hall i Tokyo. Den 28 februari 1966 framför Rolling Stones två konserter på Town Hall i Wellington, Nya Zeeland (det var hårt spelschema på den tiden).

Dagens namn är Maria.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *