Rosor

Dagens ros 131

God morgon kära vänner!

I dag är det skottdagen och då vet väl ni flickor att det är ni som ska fria till oss. Så är det enligt traditionen. Jag tror dock inte att det är någon som friar till mig. Jag och Malou lever lyckligt tillsammans trots att vi inte är gifta och i jämlikhetens namn ska väl en kvinna kunna fria till en man alla årets dagar och inte bara var fjärde år på skottdagen. Däremot kan jag tycka lite synd om dem som råkar fylla år den här dagen. Det är nog många nitiska myndighetspersoner som, innan de hunnit tänka efter, påpekar att de skrivit fel i sina födelsedata.

Dagens ros är en Jacques Cartier och det är en buskros som tillhör Portlandgruppen. Den sprider en stark och ljuvlig doft och eftersom den är remonterande kan man njuta av den hela sommaren. Zon 1-6.

Lite svårt kanske att hitta bra musikhistoria från skottdagar. Men den 29 februari 1980 hittar man i alla fall i ett polisarkiv de glasögon som Buddy Holly hade på sig när han dog. På skottdagen 1964 ger Rolling Stones två konserter på Hippodrome i Brighton.

Ingen namnsdag i dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *