Rosor

Dagens ros 145

God m0rgon!

I dag behöver man inte sin dagliga dos ros för att piggna till (eller heter det dagliga rosdos?) Hursomhelst, solen skiner för fullt utanför fönstret och man fylls av en inre vårgädje som spränger i bröstet. Fåglarna sjunger, kortbyxorna åker fram och kolgrillen görs i ordning. Nåja, kanske inte riktigt. Det är bara runt nolll grader ute. Men till nästa helg har meteorologerna lovat att vårvärmen ska komma.

Dagens ros är den gammaldags sorten Coupe d’Hebe. Den är en av våra mest populära bourbonrosor och den blommar rikligt under juli med stora välfyllda blommor som doftar starkt. Den är inte remonterande. Zon 1-5.

Den 14 mars 1975 döms rapparen Tupac till 4,5 års fängelse för sexuella övergrepp. Om vi i stället ska prata om musik kan jag nämna att Rolling Stones den här dagen 1965 spelar på Odeon Theatre i Rochester. Exakt ett år tidigare ger den en konsert på Haringey Jazz Club på Manor House Pub I London.

Dagens namn är Matilda och Maud.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *