Rosor

Dagens ros 148

God morgon!

Har ni tillräckligt med toapapper i förråden? Det verkar ju som en del hamstrar upp hela sitt årsbehov av skithuspapper under de här dagarna. Frågan är om de ska ha rullarna till att isolera hemmen eller om ska de starta klubbar där man inbördes byter olika märken. Ett feltryck på till exempel en Lambi kanske kan generera stora pengar i framtiden.

Jag läste någonstans att det har med vårt flockbeteende att göra. Vi söker tröst och trygghet genom att handla något gemensamt – och det har råkat bli toapapper. När nöden är som störst…

Dagens ros som lyser upp tillvaron är en Kew Gardens. Det är en austinros som är döpt efter den stora botaniska trädgården i London. Där var jag och Malou ganska exakt för fyra år sedan och det var en upplevelse. Rosen Kew Gardens blommar med små vita blommor från tidig sommar till slutet av säsongen. Den blir  runt en och en halv meter hög och är helt tagglös. Doften är dock nästan obetydlig. Zon 1-3.

Den 18 mars 1977 släpper Clash sitt debutalbum ”White Riot”. Exakt på dagen ett år senare deltar det lovande bandet U2 i en lokal talangtävling hemma i Limerick på Irland. Förstapriset är 500 pund och en audition med CBS Records som de senare får ett skivkontrakt med.

Världen främsta, fräckaste, framfusigaste och finaste rockband alla kategorier, det vill säga Rolling Stones, har den 18 mars 1965 en spelning på ABC Theatre i Ramford, Essex. På dagen ett år tidigare uppträder de på City Hall i Salisbury.

Dagens namn är Edvard och Edmund.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *