Rosor

Dagens ros 149

God morgon!

I år ser det ut som om våren blir en enda lång låååånfredag. Alltså en långfredag som den var förr innan krämarna, knallarna och bodknoddarna tog över. Jag minns från sent 60-tal och tidigt 70-tal hur det mesta var stängt och att gatorna stod folktomma på långfredagen.

Lite av samma känsla fick jag i går när jag var i Malmö på ett jobb. Det var ovanligt lite trafik på vägarna och många näringställen längs vägen var stängda. Det mesta av trafiken jag mötte var till min glädje långtradare och de som känner mig tror jag har fått hjärnsläpp när jag skriver ”till min glädje”. Men det är skönt att se att varuflödet fungerar. När jag kom in till Malmö var det full fart på byggarbetsplatserna som vanligt och i Lund hörde jag glada skratt från en skolgård. Allt har inte stannat upp. 

Dagens ros är en Bonica. Det är en rikligt blommande buskros med rosa blommor som doftar svagt av hallon. Den är remonterande och blir runt metern hög. Härdig upp till och med zon 5.

Den nittonde mars byter den psykadeliska musikens gamla frontband Jefferson Airplain namn till Jefferson Starship och inleder en turne’ under sitt nya namn. På dagen två år senare dör Paul Kossof, gitarrist i Free, i en drogrelaterad hjärtattack på flyget mellan New York och London.

Jag har faktiskt inte hittat någon notering om vad Rolling Stones hittat på den nittonde mars, men jag antar att de har varit fullt upptagna med att vara världens fenomenalaste, mest gigantiska, häftigaste och… och.. superduperbästa rockbandet alla kategorier.

Dagens namn är Josef och Josefina.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *