Rosor

Dagens ros 150

God morgon!

Egentligen hade jag tänkt att dagens ros, som är en Jenny Duval, skulle bli den sista i det här projektet som  jag har haft på vår hemsida sedan slutet av oktober. Jag tyckte att 150 var en rund och bra siffra och att det var dags att sluta för den här säsongen. Syftet med det hela har varit att pigga upp mig och våra besökare här på sidan under den mörka årstiden med bilder på vackra rosor kryddat med lite kul musikkuriosa. Men som läget är nu har jag bestämt mig för att köra på minst en vecka till.

Dagens ros är alltså en Jenny Duval. Tyvärr är rosen på bilden,som jag tog på Fredriksdal i Helsingborg i somras,på väg att blomma över, men den är fortfarande vacker, som en lätt bedagad gammal skönhet. Det är en gallicaros som växlar i färg beroende på väder och var den växer. Den blir 1,2 meter hög, är remonterande och doftar starkt. Zon 1-4.

Den 20 mars 1970 gifter sig David Bowie med Angie Bronett i Bromley, Kent (det lär vara hon som inspirerade Rolling Stones till låten ”Angie”). Exakt på dagen ett år senare toppar Janis Joplin efter sin död amerikanska singellistan med ”Me & Bobby McGee”.

Glömde nästan att meddela att John Lennon gifte sig med sin Yoko vid en ceremoni i (på?) Gibraltar den 20 mars 1969. Grabbarna grus i Rolling Stones spelar det här datumet 1963 på Red Lion Pub i Sutton.

Dagens namn är Joakim och Kim.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *