Rosor

Dagens ros 151

God morgon!

Dagens övertidsros är den gammaldags storblommiga klätterrosen Purity. Jag skriver övertidsros eftersom jag egentligen hade tänkt avsluta den här vinterns projekt med Dagens ros i går, men på grund av det rådande läget där vi verkligen behöver piggas upp med vackra blommor har jag bestämt mig för att fortsätta en vecka till. 

Lagom till nästa helg har förhoppningsvis våren kommit så långt här i norra Skåne att jag och Malou kan fylla den här sidan med dagsaktuella blommor och andra vårtecken från vår egen trädgård. En del smakprov på det kommer ni att få redan under de närmaste dagarna.

Klätterrosen Purity som jag fotograferade i somras på Fredriksdal i Helsingborg kan bli upp till fyra meter hög och tre meter bred. Med sitt kraftiga växtsätt passar den bra i pergolor och rosenbågar. Odlingszon 1-3.

Den 21 mars 1976 grips David Bowie och Iggy Pop på ett hotellrum i Rochester, USA, misstänkta för narkotikainnehav. Rolling Stones spelar på dagen tolv år tidigare på Whitehall i East Grindstead, Sussex.

Dagens namn är Bengt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *