Tulpaner

Tulpanfrossa del 2

Flaming Parrot

Den ena tulpanen efter den andra slår ut i trädgården och jag tyckte det passade bra att samla lite bilder på sorterna och lägga upp dem här på vår trädgårdssida. Vi har ytterligare några sorter som ännu inte börjat blomma och de kommer i Tulpanfrossa del 3.

I dag var jag och Per-Ola på Sofiero slott och kikade på tulpanerna som blommade där. Egentligen hade vi tänkt åka till Keukenhof i Nederländerna nu i vår, men coronapandemin satte krokben för de planerna. Sofieros slottsträdgård är inte dum den heller. Framför allt var danske trädgårdsexperten Cluas Dalbys utställning intressant. Där fanns en del mycket vackra tulpansorter som sannolikt kommer att dyka upp i vår trädgård nästa vår 🙂

Flera sorters rhododendron hade redan börjat blomma, men den riktiga blomsterexplosionen får vi vänta ett par veckor på. Mycket nöje med bilderna på några av våra tulpaner 🙂

Flaming Spring Green.

Piontulpanen Sun Lover.

Orange Princess.

Couleur de Carnival.

Willem Tell.

Cabella.

Franstulpanen Vaya con Dios.

Paul Scherer.

Liljetulpanen Sapporo.

Spring Green.

Spring Green.

Salmon van Eijk.

Mango Dream.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *