PrydnadsträdRhododendron

Nya växter

Jag och Per-Ola var på en liten inköpsrunda till trädgården i veckan. Först var vi på ett ställe i Osby, men där blev det bara en doftschersmin eftersom vi inte var riktigt nöjda med utbudet. Därefter for vi vidare till Öspab plantskola utanför Hässleholm och där blev det ett par nya rhododendrons, några plantor spetsmössa, salvia och rosmarin. Det blir lätt några impulsköp när man hamnar i en välsorterad handelsträdgård 🙂

På bilden ovan ser ni hur glad Per-Ola blev när han hittade ett par nya rhododendrons till rhododendronhörnan som vi håller på att anlägga i trädgården.

Här har vi planterat de två nya rhododendronbuskarna. Den till vänster med de vitkantade bladen är en ponticum ’Variegatum’ och den till höger är en yakushimanum ’Percy Wiseman’. Innan vi grävde ner dem öste vi på med torv och speciell rhododendronjord för att de ska få rätt jord att växa i. Per-Ola gav dem också varsin näve speciell rhododendrongödsel.

Den nya smultronschersminen ’Mont Blanc’ som bara blir runt metern hög, men som blommar rikligt och doftar intensivt har vi planterat i rabatten där vi tidigare har ett par andra schersminer. Så småningom kommer det att bli ett stort och väldoftande schersminbuskage på platsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *