Tulpaner

Vårens sista tulpanfrossa.

Spindeltulpanen ’Acuminata’. I bakgrunden en tulipa ’Paul Scherer’.

Ja, så är det förmodligen. Våra tulpaner sjunger på sista versen. Många sorter är redan överblommade och flera av de som fortfarande blommar börjar se lite trötta ut. Men jag är ändå nöjd. Många av de lökar som jag planterade i höstas har kommit trots sorkar, kaniner, hjortar och annat otyg i trädgården. Blomningen i år blev också en tröst för att jag och Per-Ola inte kom iväg till Keukenhof i Nederländerna som planerat. Nästa vår hoppas jag inte att vi har någon corona eller annan pandemi som stoppar oss.

Spindeltulpanen Acuminata på bilden ovan är kanske inte så vacker, men den är lite speciell. Längre ner hittar ni bilder på andra, mer traditonella, tulpaner som fortfarande blommar. Missa inte att ni kan se de flesta av våra tulpaner samlat under rubriken ”Inspiration” härintill.

Tulipa ’Orange Princess’

Tulipa ’Grand Perfection’

Tulipa  ’Cardinal de Nice’

Tulipa ’Verona”

Tulipa ’Mount Tacoma’

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *