Okategoriserade

Luktärtsspecial

’Just Jenny’

Nu tänkte jag lägga upp lite bilder på luktärterna som blommar vid köksträdgården just nu. Det blir många olika bilder på olika sorter. Alla har jag inte namnet på eftersom de ingick i fröblandningar.

Fröerna köpte jag bland annat av luktärtsexperten Cecilia Wingård i Rugerup när Per-Ola och jag var där förra sommaren och gjorde ett reportage (det publicerades för övrigt för någon månad sedan i Hemmets Journal).

Fröerna förvarade jag sedan i frysen fram till i våras då det var dags att förså dem i vår gäststuga. Sedan planterade jag ut dem i odlingsslådor och rabatter i början av maj. Det är viktigt att se till att de har ett bra stöd att växa emot – ett armeringsgaller eller pinnar.

Det härliga med luktärter är att man får väldoftande vackra buketter varje dag. De ska nämligen plockas. Annars bildar de fröställningar och slutar blomma.

 

Från fröblandningen ’Royal Mix’

’Prince of Orange’

’America’

Från fröblandningen ’Royal Mix’

’Cupani’

’Almost Black’

’Scarlett’

Lathyrus ’Belinensis’

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *