Okategoriserade

Blommor i trädgården

Klematis ’Stasik’

Vi har inte bara rosor, rhododendron, dahlior och luktärter i vår trädgård, vilket man kanske kan tro när man besöker vår hemsida. Vi har även en hel del andra trevliga perenner och ettåriga växter. Tyvärr hade jag lite otur med försådden i gäststugan i våras så det blir nog olyckligtvis inte så mycket kornvallmo i år (möss tog sig in och åt upp de späda plantorna). När jag sedan grävde ner plantorna i rabatterna gick mördarsniglorna hårt åt dem – bland annat drabbades zinniorna och en del luktärter.

Men så är det – livet på landet och odlarens lott här i livet. Det är en ständig kamp mot elementen och skadedjuren 🙂 Här kommer i alla fall lite bilder på det som blommar just nu. Extra glad är jag av att höstfloxen ’Blue Paradise’ klarat sig. Jag köpte den i våras av Larz Danielsson på spezialplant.nu tillsammans med en afghansk porslinsklocka och en ranunkel. Ranunkel blev snigelmat, men porslinsklockan hoppas jag fortfarande på.

Höstflox ’Blue Paradise’

Vår stora buddleja är en riktig fjärilsmagnet, men så heter den ju också fjärilsbuske (budleja davidii).

Fjärilen påfågelöga i vår buddleja.

Olika varianter på zinnia ’Sunbow’.

Zinnia ’Pinwheel’.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *