En introduktion

Här har jag och Per-Ola valt att skapa en hel avdelning med undermenyer som handlar enbart om rosor. Det är främst Per-Ola som sköter den här avdelningen eftersom det är  han som är mest intresserad av rosor, på gränsen till besatt eller passionerad om man ska vara snäll :-). Därför ger jag nu ordet till honom.

Rosor är fascinerande. De finns i alla möjliga vackra färger, allt från den klassiska röda till gula, vita, lila och rosa. Rosen är romantikens blomma. Den symboliserar kärleken och det är därför naturligt att man uppvaktar någon man älskar med rosor.

Visste ni att rosen är en riktig överlevare? De äldsta fossilfynden visar att den fanns på jorden över 30 miljoner år sedan. Den har alltid intagit en särskild plats i mänsklighetens medvetande och förekommer rikligt i litteratur och konst. Den har till och med gett namn åt ett inbördeskrig som rasade mellan ätterna Lancaster och York som pågick i England under slutet av 1400-talet. Kriget kallades ”Rosornas krig” eftersom båda ätterna hade rosor i sina vapensköldar. I modern tid har ”Rosornas krig” fått beteckna interna stridigheter inom socialdemokratiska partiet som har just en röd ros som partisymbol.

På den här sidan kommer vi att samla bilder på vackra rosor och roliga fakta om blommorna och hur de ska skötas. Ni hittar de olika sorterna under flikarna A-Ö. Det finns också undermenyer för austinrosor, klätterrosor och marktäckande rosor.

Mycket nöje!