Okategoriserade

Dagens ros 51

God morgon härliga måndag! Mycket mörkare än så här blir det inte. Nu är det riktigt svart. Jag menar naturligtvis att det är årets mörkaste dag, men nu kan det bara bli bättre. Det är nämligen vintersolståndet i dag och vi går mot ljusare tider. Det märks kanske inte så mycket på en vecka eller så, men det känns rent mentalt. Hej snödroppar, narcisser och tulpaner. Här kommer vi! 

Dagens rodnande skönhet i rabatten är en ’Red Blush’. Det är en ros som för ovanlighetens skull doftar mycket. Den är lämplig att ha i rabatter eller i krukor. Den är inte remonterande och rekommernderas bara i de mildaste delarna av Sverige. Rosen på bilden fotograferade jag i Trädgårdsföreningen i Göteborg i somras.

För 42 och ett halvt år sedan, den 21 juni 1978 har musikalen ”Evita” av Andrew Lloyd Webber och Time Price premiär i London. Rollen som Evita görs av Elaine Page. 23 år senare dör blueslegenden John Lee Hooker 83 år gammal i San Fransisco.

Den 21 juni 1963 spelar Rolling Stones på Ricky Ticky Club, Star and Garter Pub, i Windsor. På dagen två år senare är de med i BBC:s radioprogram ”Teen Scene”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *