Rosor Q

’Quattre Saisons’ är en gammaldags buskros med medelstora fyllda ljusrosa blommor. Den är remonterande och blommar från slutet av juni till slutet av augusti. Den sprider en behaglig doft. Zon 1-4.

’Queen Anne’ är en rosa austinros med vackert tätt fyllda blommor som doftar friskt. Den är remonterande. Den här buskrosen blir 1,2 meter hög och strax under metern bred. Zon 1-3.

’Queen Elisabeth’ är en skuggtålig rabattros som även kan användas som låg buskros eftersom den blir 1,2 meter hög. Den är remonterande och blommar med klarrosa blommor som dock inte doftar särskilt mycket. Zon 1-4.

’Queen of Sweden’ är en austinros med stora välfyllda blommor som först är aprikosfärgade, men sedan övergår till en ljusrosa nyans. Den är frisk och robust och doftar medelstarkt av bittermandel och körvel. Den blir cirka en meter hög. Zon 1-3.

’Queen of the Musks’ är en klasblommande liten buskros med små välfyllda blommor som skiftar i ljust rosa till vitt med små karminröda fläckar. Den här remonterande moschatarosen blommar rikligt ända in i november och de små rosorna doftar intensivt av mysk. Höjd en meter. Zon 1-3.