Trädgårdsreportage.

Karl Fredriks julblommor.

Jag och fotografen Stefan Lindblom hälsade på hemma hos Karl Fredrik och hans Petter på Eklaholm mitt under julstöket. Det resulterade i ett reportage i Hemmets Journal.

Här nedan ser ni mitt och Per-Olas reportage om rosor som publicerades i Kombilotteriets medlemstidning Kombi i maj 2021.

Det är för övrigt även Per-Ola som skrivit om Göran som åkte genom hela Sverige i sin Triumph.

Det var kul att få skriva om våra rosor och dela med sig av våra tips om hur man får dem att trivas.

Plötsligt skulle vi hitta en bid på oss tillsammans i trädgårdsmiljö och det var inte så lätt. Oftast står jag med näsan i en rabatt och Per-Ola i en annan. Det fick bli en selfie som Per-Ola tog på oss med sin mobiltelefon på Villa- och Trädgårdsmässan i Malmö i mars 2020.

Det här gav mersmak och det är redan bestämt att det kommer att göras fler reportage från vår trädgård den närmaste tiden.

Per-Olas reportage från Birgitta Gunnarssons fantastiska trädgård i Färlöv utanför Kristianstad som publicerades i Hemmets Journal sommaren 2020. Här handlade det om hennes stora artrikedom av hostor och jag följde med för att hjälpa honom hålla ordning på sorterna han fotograferade.

Reportage från Prästakullens koloniområde i Varberg som publicerades i Hemmets Journal. Det här följde jag med på och tog anteckningar medan Per-Ola fotograferade. 

Reportage i Allers 2019 från Lilla Toscana utanför Arrie om hur man övervintrar medelhavsväxter. Foto av Stefan Sandström.

Per-Olas reportage om violrutan thalictrum ’Elin’  i Hemträdgården i december 2019.

Per-Olas reportage om Margareta Holmdahls fantastiska trädgård utanför Lungskile med över 300 olika sorters rosor. 

Per-Olas reportage om att odla Medelhavsväxter i Sverige. Med experten Ronnie Nordin. Stefan Lindblom fotograferade. Hemmets Journal våren 2019.

Reportage från en fantastisk rododendronträdgård i Bromölla som publicerades i Hemmets Journal i maj 2019. Stefan Sandström fotograferade.

Pelargoner, pelargoner och åter pelargoner. Ett reportage i Hemmets Journal om och med Eva och John Nielsen från Backaryd i Blekinge.

Reportage sommaren 2019 från den danska skådespelerskan Ghite Nörbys ljuvliga trädgård. Naturligtvis med rosen hon har gett namn åt.

Reportage i Allers hösten 2019 om det danska paret som delat upp sin trädgård i två lika delar för att slippa bråka med varandra.

Ett reportage med Mark Wilcox från chiligaraget vid Krapperups slott som Per-Ola gjorde hösten 2017 tillsammans med fotografen Stefan Lindblom.