Okategoriserade

Dagens ros 59

God morgon! Snart kommer ni förhoppningsvis att märka en bättre kvalitet på en del av bilderna här på vår sida. Jag uppdaterade min kamerautrustning med en Nikon D7500 i går. Den är modernare och lite vassare än min trotjänare Nikon D90 som jag haft i många år. Framför allt går det att snabbt föra över bilder från kameran via wifi och där kommer den till stor del att ersätta min Panasonic Lumix som jag tidigare använt mycket. 

Men det är som någon skrev till mig på Instagram – det är inte bara kameran det beror på. Det är mannen eller kvinnan bakom kameran som har stor betydelse för hur bra bilderna blir.

Dagens ros har det i mitt tycke lite löjliga namnet ’Happy Retirement’ (det osar dansband över det, ”De sista ljuva åren” etc). Nåväl, den här rosen har stora rosa blommor. Den är remonterande och blommar under hela sommaren. Den vill ha full sol och anses i sitt ursprungsland England vara härdig. Rosen på bilden blommade sommaren 2020 i Trädgårdsföreningen i Göteborg.

För 52 och ett halvt år sedan, det vill säga den 29 juni 1968, spelar Pink Floyd på den första gratiskonserten som hålls i Hyde Park, London. Jethro Tull är förband. På dagen ett år senare gör Elvis Presley sin officiella comeback med en konsert i Burbank, Kalifornien. Samma datum fyra år senare gör Ian Gillan och Roger Glover sin sista konsert med Deep Purple MkII i Osaka i Japan. De återkommer i bandet först i samband med den stora återföreningen på 1980-talet.

Småpojkarna må hoppa och studsa. De riktigt stora grabbarna i Rolling Stones spelar den 29 juni 1965  två gånger samma kväll på Baltiska Hallen i Malmö. Denna oförglömliga kväll kan ni läsa mer om i den eminenta boken ”Rolling Stones i Sverige” av Börje Lundberg & Ove Tingvall. Exakt ett år senare spelar de inför entusiastiska kanadensare i Maple Leafs Garden i Toronto (samma arena där hockeylegenden Börje Salming senare kommer att göra en bejublad karriär). Slutligen så spelar Mick Jagger och David Bowie in sin version av ”Dancin’ In The Streets” den 29 juni 1985.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *