Rosor

Dagens ros 90

God morgon! Hur går det med spaningen efter vårtecken? Här i Sjörröd har vintern kommit tillbaka med full kraft och i helgen ska det bli flera minusgrader. I går skulle jag ta en ny och bättre bild på den lilla pense’en som blommar vid gäststugan, men när jag lyfte på granriset var den i stort sett redan helt borta. Tråkigt. Jag fick trösta mig med att årets första nummer av Hemträdgården (med min artikel om John Taylors cidertillverkning) kom med posten. Den kan väl också kallas ett vårtecken 🙂

Dagens ros heter ’Champagne Wishes’ är en liten vit ros som inte blir mer än 40-50 centimeter hög. Den blommar kontinuerligt under perioden juli-augusti och den sprider en medelstark doft. Den ska vara motståndskraftig mot svartfläckssjuka och andra svampsjukdomar. Zon 1-4.

För 54 och ett halvt år sedan, den 29 juli 1965, kraschar Bob Dylan med sin motorcykel och skadas svårt. Det finns de som säger att han inte blev sig lik efter det. På gott och ont. Samma datum ett år senare toppar The Doors singel ”Light My Fire” de amerikanska listorna.

Världens…., världens…., ja, världens helt enkelt bäst rockkvintett genom alla tider, det vill säga Rolling Stones, spelar den 29 juli 1963 på Studio 51, Ken Colyer Club, i London.

Vårtecken! I går kom årets första nummer av Riksförbundets Svensk Trädgårds medlemstidning Hemträdgården. Så måningom kommer den att läggas upp under menyn ”Trädgårdsreportage”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *