Fåglar

Trädgårdsfåglar

Grönfink i salixen utanför köksföntret.

Så här under vintern är det fåglarna som ger färg och glädje i trädgården. Vi matar våra befjädrade gäster i trädgården regelbundet med olika (för fåglar) godsaker som talgbollar, fettkakor med frön, solrosfrön, vildfågelfrön, äpplen och jordnötter. Här kommer lite bilder på fåglar som Per-Ola fotograferat i trädgården de senaste två veckorna.

Ni vet väl att ni hittar fler fågelbilder under ”Per-Olas naturhörna” här bredvid. Där finns även foton på fåglar som tagits på andra platser än i vår trädgård.

 

Större hackspetten är en regelbunden gäst i äppelträdet med fågelmatarna.

Rödhake har vi ett par stycken av i trägården.

Talgoxarna bråkar med blåmesarna om de bästa fröna.

Det är ovanligt gott om koltrastar vid fågelborden i vinter. Många koltrastar har chansat och valt att stanna här istället för att flytta söderut. Lyckas de och överlever får de de bästa reviren till våren när deras artfränder återkommer från utlandssemestern. Misslyckas de så…

Det här är en talltita. Per-Ola trodde felaktigt att det var en entita, men så var det en av hans vänner som vänligt påpekade att det måste vara en talltita eftersom den har vita ljusare övre vingpennor och tjurnacke. Lite extra kul eftersom vi inte trodde att vi hade den som besökare i trädgården.

Nötskrikan tillhör inte de vanligaste besökarna vid fågelbordet. Därför är det extra roligt när den dyker upp.

Ett par ringduvor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *