Okategoriserade

Dagens ros 108

God morgon! Får ni också minnen på Facebook där ni kan  se vad ni lagt ut den här dagen tidigare år. Det är väl kul när bara det går några år tillbaka i tiden, men när det handlar om inlägg man skrev i Facebooks  barndom  för 11-12 år sedan börjar det bli pinsamt. Då är det skämskudde på. Herregud vad mycket trams och värdelöst vetande man delade med sig av.

Jag har en bekant i Stockholm som retade sig på att några skåningar stod utanför hans fönster en varm sommarnatt och diskuterade något. Då skrev han på Facebook att alla bräkande lantisar borde skjutas. Inte så lysande eftersom han samtidigt var krönikör på en stor tidning. En mellanchef på en annan tidning kunde lägga ut inlägg i typ med ”Jag är hungrig”. ”Ja, men gå och ät då istället för att skriva här”, var det någon som klokt svarade.

Dagens ros är verkligen inte pinsam. Det är en ’Hyde Hall’  och det är en remonterande storvuxen austinros som blommar kontinuerligt under hela sommaren. Den har mellanrosa rosettformade blommar som avger en lagom stark doft av frukter. Den har visat sig resistens mot sjukdomar. Höjd 1,75 meter och bredd 1,5 meter. Zon 1-4.

För 46 och ett halvt år sedan, den 16 augusti 1974, blir Ramones husband på det lilla, men trendiga, CBGB.s i New York. Året därpå meddelar Peter Gabriel att han lämnar Genesis och exakt ett år senare dör Elvis Presley i sitt hem i Graceland, Memphis.

Världens främsta rockband alla kategorier, det vill säga Rolling Stones, är av naturliga skäl helt ovetande om detta när de den 16 augusti 1963 spelar på Winter Gardens i Banbury.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *