Rosor

Dagens ros 121

God morgon! I dag är det den första mars och första vårmånaden. Nu känns det som vi klarat av det värsta av oxveckorna. Det är ljusare både på morgnarna och kvällarna och man riktigt känner hur livet och kraften återvänder. I går hörde jag en koltrast börja träna på sin vackra sång. Lite tveksamt och orytmiskt, men ändå omisskänligt en koltrast.

Dagens ros ’Blush Noisette’ är en starkt doftande ros som är remonterade och blommar långt ut på hösten. Den vill ha mycket sol och trivs bäst på skyddade växtplatser. Zon 1-3.

För 53 och ett halvt år sedan, den första september 1967, släpper Jimi Hendrix Experienced skivan ”Are You Experienced’. Samma datum sju år senare släpper Bruce Springsteen ’Born To Run’.

Det är gott om notiser om Rolling Stones den första september, Den dagen 1963 spelar de på Studio 51, Ken Coluyer Club i London. Fem år senare släpper de den dagen sin nittonde singel i USA ”Street Fighting Man/No Expectations”. Den första september 1971 stämmer de sin tidigare manager Allen Klein på 29 miljoner dollar och den första september 1989 inleder de sin Steel Wheelsturne´ på Veteran Stadium i Philadelphia.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *