Blommor

Dahliaplantering

Så här glad kan man se ut när det är dags att plantera ut dahiorna vi förgrott inne i växthuset. Det gjorde jag i går med Per-Olas hjälp. I dag fyller jag år och då tänkte vi inte arbeta i trädgården utan bara njuta av den och åka på en liten inspirationstur i nordvästra Skåne.

Tyvärr verkar inte alla sorter som vi försökte övervintra ha klarat sig, men vi har köpt en del nya sorter så det kommer nog att bli fint i den här rabatten ändå.

Här har vi planterat dahliorna ’Bristol Stripe’, ’Baron’, ’Thomas Edison’, ’Claire Obscure’, ’Pinelands Princess’, ’Rocco’, ’Procyon’, ’Sunny Boy’ ’Eveline’ m fl. Det kommer att tillkomma ytterligare några sorter.

För att få plats med alla nya sorter var Per-Ola tvungen att utöka rabatten. För bara ett par veckor sedan blommade här ett 50-tal tulpaner av olika sorter. Lökarna har jag tagit om hand om och ska gräva ner på andra platser i vår trädgård.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *