Blommor

Nävor, vallmo och vädd.

Nävor har vi flera sorter av i trädgården och de är både till nytta och nöje. Dels har de mycket vackra blommor, dels blir de i regel inte så höga och passar därför bra som marktäckare i trädgården.  De är extra bra att plantera tillsammans med klematis eftersom de på våren skyddar klematisens känsliga ”fötter” från den starka solen. Det blir därför en ny regel här 🙂 Det heter ju att man ska inte plantera en ros utan att också plantera en klematis. Nu blir det om du planterar en ros ska du också plantera en klematis – och en näva.

Nävorna på bilderna ovan och nedan har vi tyvärr inget namn på. Per-Ola köpte dem alldeles i början av uppbyggnaden av vår nya trädgård och hade inte riktigt koll på hur många olika sorters nävor det faktiskt finns.

Som sagt, okänd sort.

Silkesnävan ’Ballerina’ i vår nya dubbelbäddsrabatt.

Flocknävan ’Spessart’. Tittar man på ståndarna förstår man varför nävor heter cranes bill respektive storchschnabel på engelska och tyska.

Jättevallmon ’Königin Alexandra’ började blomma i köksträdgården i dag.

Det gjorde även den här klassiska röda vallmon nere vid gamla jordkällaren.

Det känns inte kul att skriva ordet höst så här års, men det här är faktiskt en höstvädd ’Perfecta Blue’ som börjat blomma i vår nya perennrabatt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *