Blommor

Nimbus

Om ni följer oss på sociala medier också har det väl knappast undgått någon att Per-Olas nya favorit bland luktärterna är sorten ’Nimbus’. Det är en ganska fantastisk historia hur vi lyckades få tag i några fröer av den eftertraktade sorten. Så här skrev Per-Ola på Instagram när den äntligen började blomma för en vecka sedan:

”En dag i vintras, när jag skulle beställa luktärtsfröer av min nya favorit ’Nimbus, möttes jag av chockbeskedet att den var helt slut i lager. Jag gick från plantskola till plantkola, men möttes bara av samma besked. Förvivlad vände jag mig till fru Cecilia som satte sig vid datorn och skrev tillbaka: det finns i Sverige ej några ’Nimbus’ kvar, ej ett endaste frö.

Men när allt hopp tycktes vara ute, när jag kände mig djupt därnere, då kom ljuset från vårt grannland Norge. Den ädla Gina hörsammade mitt desperata rop på hjälp på Instagram och lyckades skaka fram en handfull ’Nimbus’-fröer som hon skickade mig i ett kuvert.

Men försändelsen dröjde och dröjde och Gina och jag fruktade att de stränga norska och svenska tullmyndigheterna tagit kuvertet i beslag, med misstankar om att det innehöll betydligt mer sinnesutvidgande droger än fröer för ögats fröjd. Men till slut, en dag i april, låg det ovärderliga och efterlängtade kuveret med de begärliga fröerna i vår brevlåda. Malou kunde börja förså och nu kan vi äntligen njuta av de  vackra blommorna.

Det bästa av allt är att den här sagan är alldeles sann. Tack än en gång för fröerna @hagetrolle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *